Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Ε. στο Δήμο Θερμαϊκού

από sedth

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 επισκέφθηκαν το Δήμο Θερμαϊκού ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Πολυμερόπουλος. Μετά από μια σύντομη ενημερωτική συνάντηση με τη Δημοτικής Αρχή μετέβησαν στην αίθουσα του Δ.Δ. στους Νέους Επιβάτες όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού για να τους :
  1. εκφράσουν έμπρακτα τα εύσημα για το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζιμένων του Δήμου κατά τη διάρκεια των πολυήμερων κινητοποιήσεων (3-21 Οκτωβρίου) ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχπλόγιο και την εργασιακή εφερδρεία- προσυνταξιοδοτική διαθεσημότητα, απολύσεις.
  2. κάνουν απολογισμό των κινητοποιήσεων
  3. ενημερώσουν αναλυτικά για του λόγους που επέβαλαν την προσωτινή αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
  4. εμηνερώσουν για συνέχιση των κινητοποιήσεων με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις για την αποτροπή της εφαρμογής των μέων μέτρων
  5. προτρέψουν για τη μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις – πορείες για το τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ώστε να αποτελέσει νέα αφετηρία του διαρκή αγώνα τους για την ανατροπή της ακραίας και βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης και της Τρόικας.
  6. καθορίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο των κιμνητοποιήσεων στη μη ψηφιση του προϋπολογισμού, στην αποτροπή ψήφισης των νέας δανειακής σύμβασης που θα επιφέρει ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας και μεγαλύτερη υποδούλωση
  7. ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις ων γενικών συνελέυσεων των πρωτοβάθμιων συλλόγων επιδιώκουν την συμπόρευση με ομοσπονδίες άλλων κλάδων (δάσκαλοι, καθηγητές αφοριακοί κλπ.) για τη συγκρότηση ενός συνπαγούς μετώπου ανάντια στην οικονομική εξαθλίωση, την ανεργία και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.
Επακολούθησαν τοποθετήσεις, κριτική και ερωτήσεις από τους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού για όλα τα ανωτέρω και η συγκέντρωση τελείωσε με την υπόσχεση για επανάληψη της συνάντησης στο προσεχέχες μέλλον με την ευχή να γίνει υπό ευνοϊκότερες και πιο ευχάριστες συνθήκες και εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου