Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

1η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Θερμαϊκού

Σήμερα πραγματοποιήθηκε, με αρκετή επιτυχία θα έλεγα, η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Θερμαϊκού.
Ξεκινώντας λίγο μετά τις 5μμ και με πάνω από 40 άτομα παρόντα, έληξε αισίως λίγο πριν τις 9μμ με 18 ή 19 άτομα να παραβρίσκονται στην αίθουσα. Παρ' όλ' αυτά θεωρώ ότι είχε αρκετή επιτυχία, διότι ακούστηκαν αρκετές και ενδιαφέροντες προτάσεις και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές δεν οξύνθηκαν οι τόνοι παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η σοβαρότητα των καταστάσεων έχει προσγειώσει τους περισσότερους και αυτό είναι πολύ θετικό μιας και δημιουργεί της προϋποθέσεις για έναν γόνιμο διάλογο.
Σαφώς και δεν είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα η σημερινή συνεδρίαση μιας και ήταν η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, άρα αποτέλεσε μάλλον πρόβα τζενεράλε. Το κείμενο που κλήθηκαν να αναγνώσουν και να καταθέσουν σχετικές προτάσεις οι μετέχοντες στην επιτροπή αριθμοί 119 σελίδες με τις προεκτάσεις τους (σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ενημερωθεί και για τους σχετικούς νόμους). Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει πόσο εύκολη υπόθεση είναι... ΕΠ Δ Θερμαίκού 2011 - 2014 ,στην σελίδα του δήμου.
Οι προτάσεις μπορούν όμως να κατατεθούν γραπτός στον δήμο.

Προτάσεις που ακούστηκαν....

-μείωση των δημοτικών τελών
-πάγωμα της επέκτασης του σχεδίου πόλεως
-ο δήμος να έχει το δικό του συνεργείο για την συντήρηση των οχημάτων του
-να έχει τα δικά του καύσιμα (κάτι που μάλλον έχει ήδη δρομολογηθεί)
-η διάνοιξη της παραλίας έως την Αγία Τριάδα
- η λειτουργία των κάμπινγκ
-η θαλάσσια συγκοινωνία
-η μεταποίηση των αλιευμάτων
-το πρόβλημα της σχολικής στέγης
-ο εθελοντισμός
- τα προβλήματα των επαγγελματιών
και άλλα που θα μου επιτρέψτε να μην τα θυμάμαι όλα.

Όσοι εκ των παρευρισκόμενων επιθυμείτε, μπορείτε να στείλτε τις προτάσεις σας για δημοσίευση, για να μην αδικήσω κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου