Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Με αφορμή την πρωτοβουλία της "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" και την ακύρωση...

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ενάντια στην επιχειρούμενη φτωχοποίηση των λαών, την απώλεια των κατακτήσεων και τη θέληση για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι κάτι πολύ σοβαρό για να διακωμωδείται. Ευχής έργο θα ήταν να συμμετείχε και το χωριό μας σε κάτι τέτοιο (γιατί όσο έχει αυτές τις νοοτροπίες μόνο χωριό μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς - πολύ απέχουμε από μια σύγχρονη πόλη ...) αλλά δεν το βλέπω στο προσεχείς μέλλον. Όσο ο καθένας βλέπει μόνο τα δικά του συμφέροντα - και αυτά μέσα από θολά γυαλιά - οδεύουμε ολοταχώς προς τα πίσω.
Αν κάποιος ήθελε πραγματικά να ενημερώσει τον κόσμο για να συμμετάσχει οργανωμένα και μαζικά σε κάτι τόσο σοβαρό θα φρόντιζε να το διοργανώσει από κοινού με όλες τις τοπικές δυνάμεις. Η εξαθλίωση των πολιτών δεν προσφέρετε ως μέσο προβολής ούτε ενός ατόμου ούτε μιας ομάδας. (Μέχρι και ο Μίκης Θεοδωράκης την εκδήλωσή του στην Θεσσαλονίκη την έκανε στην Αριστοτέλους και όχι στον Λευκό Πύργο, για να μην θεωρηθεί ότι εκμεταλλεύεται τους εκεί συγκεντρωμένους αγανακτισμένους).
Αν λοιπόν ο στόχος ήταν η συγκέντρωση πλήθους κόσμου για την συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο γεγονός, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να γίνει μια συνεννόηση με τις υπόλοιπες ομάδες και τους φορείς του τόπου έτσι, ώστε να φανεί ότι και η δική μας κοινωνία είναι ώριμη και αντιδρά υπεύθυνα σε όσα προσπαθούν αδίκως να επιβάλλουν κάποια συμφέροντα.Το να δημοσιοποιείς ένα δελτίο τρεις μέρες πριν το γεγονός δεν σου δίνει την δυνατότητα να πετύχεις έναν τέτοιο στόχο. Δεν διαφωνώ με το περιεχόμενο αλλά με τον τρόπο. Μόνο όταν έχεις κάνει την προσπάθεια για κοινή δράση και αυτή έχει αποτύχει, καλείς από μόνος σου, ενημερώνοντας τον κόσμο. Και σαφώς ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙΡΟΥ όπως φυσικά δεν ακυρώνονται και τα μέτρα λόγο καιρού.....λίγη σοβαρότητα παρακαλώ!!!!
Όσο για τους "τοπικούς" στόχους της κινητοποίησης....τι θα λέγατε αν ξεκινούσαμε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου δεν ακούω ούτε να υπάρχουν αξιοσημείωτες αντιρρήσεις σε όσα έρχονται προς ψήφιση πολύ λιγότερο δε να κατατίθενται οι όποιες προτάσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών (βλέπε σκουπίδια για παράδειγμα ή η ποιότητα πόσιμου νερού ή δημοτικά τέλη ή ή ή.....). Δεν άκουσα καμία πρόταση για το πως θα μπορέσουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, το πως θα καταφέρουμε να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, το πως θα μπορέσει να λειτουργήσει η σχολή εμπορικού ναυτικού...Δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτύρεται για τα υπέρογκα ποσά τα οποία αναγράφονται σε όλες αυτές τις πανάκριβες ταμπέλες (τελευταία και φωτιζόμενες...) που διαφημίζουν τα έργα ....200.000 ....1.800.000 .....8 450.000....λες και μετράνε στραγάλια...Δεν άκουσα καμιά διαμαρτυρία για το ποσό που διάβασα σε άρθρο 608.000 ευρώ για την προμελέτη της στατικότητας των κτηρίων της σχολής εμπορικού ναυτικού!!!!! Δηλαδή η μελέτη πόσο θα κοστίσει;;; Και το ίδιο το έργο;;;;; Και το καημένο το γραφείο που ανέλαβε πληρώθηκε λέει μόνο τα μισά και πως θα τελειώσει την μελέτη του...το φτωχό....

Από τα παραπάνω να ξεκινάτε να αντιδράτε και αφήστε την παγκόσμια αντίδραση σε αυτούς που ξέρουν να την χειρίζονται!!!!

Και φτάνουμε και στα σχόλια του άρθρου.....λατρεύω τα ανώνυμα σχόλια...αλλά και τα επώνυμα άνευ ουσίας....σε παγκόσμιες αντιδράσεις αγανάκτησις δεν είθισται να καλούν συνδυασμοί -το μυαλό πάει αλλού- αλλά οργανώσεις πολιτών. Αν θελήσει να το στηρίξει κάποιος συνδυασμός θέλει λεπτό χειρισμό και όχι σπασμωδικές κινήσεις τις τελευταίας στιγμής. Το κίνημα δεν φύτρωσε τώρα, άρα υπήρχε άφθονος χρόνος για μια σωστή οργάνωση και ενημέρωση...
Όσο για το χαιρέκακο ύφος και τα υπονοούμενα των σχολίων...θα προτιμούσα να έβλεπα μερικές έξυπνες προτάσεις πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια ακριβώς λόγο τις "εξυπνάδας" που πουλάει ο  κάθε τυχόν και έχει χαντακώσει τον τόπο για τα καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου