Βρεθήκαμε το πρωινό της Κυριακής γύρο στα 25 άτομα.
Εισήγηση από τον κύριο Χρήστο Ιβάνοβιτς με θέμα την γενική κατάσταση της χώρας και σε γενικές γραμμές η τοπική κατάσταση καθώς και αναφορά στην "σπίθα"του Μίκη .
Μια διακοπή - λόγο στενότητας χρόνου - από τα παιδιά της υπό σύστασης εθελοντικής ομάδας που επεσήμαναν την ανάγκη του εθελοντισμού κάτι που σαφώς συμβαδίζει με την έννοια του ενεργού πολίτη.
Στην εισήγηση επισημάνθηκε πως αν και όλη η ζωή μας είναι πολιτική με την ευρεία έννοια, σκοπός των ενεργών πολιτών δεν είναι η πολιτική με την στενότερη έννοιά της. Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο κύριος Μάγγος Τατιανός, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σχήμα το οποίο στόχο θα έχει την διεκδίκηση της ηγεσίας του δήμου στις επόμενες εκλογές. Περίπου την ίδια άποψη φάνηκε να έχουν ο κύριος Μενδρινός, που έφερε σαν παράδειγμα το ψηφοδέλτιο που μετείχε στις πρόσφατες εκλογές με επικεφαλής τον πρώτο αλφαβητικά και όπου δήμαρχος τοποθετήθηκε ο πρώτος σε ψήφους (σαν ιδέα δεν είναι κακό και πολύ δημοκρατικό μάλιστα - αλλά όταν η ψήφος φτάνει να πωλείται για 50 ευρώ και λιγότερο, πρώτος σε ψήφους θα βγαίνει μάλλον όποιος έχει να μοιράσει τα περισσότερα ευρώ). Με την ιδέα του νέου σχήματος συμφωνούσε και ο κύριος Μάκης Μπύρος καθώς και ο κύριος Καπλάνης, ο οποίος απλά τοποθετήθηκε περισσότερο ως πολιτικός.
Έντονα αντέδρασαν στα παραπάνω ενεργοί πολίτες που παραβρέθηκαν χωρίς να έχουν διατελέσει υποψήφιοι συνδυασμών γιατί αυτό που προέχει είναι ο έλεγχος της υπάρχουσας δημοτικής αρχής και όχι η συγκρότηση ενός νέου ψηφοδελτίου.
Ανέβηκαν οι τόνοι με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν τόσο ο κύριος Καπλάνης όσο και η κυρία Ειρήνη, ο κύριος Χρήστος και ο κύριος Καλλονάς.
Μετά από κάμποση ώρα η κουβέντα συνεχίστηκε. Εξέφρασαν την γνώμη τους ο κύριος Φίλιππος και η κυρία Σταυρούλα λέγοντας πως ως απλοί ενεργοί πολίτες επιθυμούν τον έλεγχο της δημοτικής αρχής ώστε τα 3,5 χρόνια να είναι δημιουργικά και να μην είναι χαμένος χρόνος. Στην ίδια λογική κινήθηκε και η κυρία Άννι Βουλγαράκη συνοψίζοντας πως πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις κινήσεις της υπάρχουσας διοίκησης, να γίνονται προτάσεις για τις επόμενες αναγκαίες ενέργειες και να διεκδικούμε προγράμματα υλοποιήσεις έργων, πακέτα χρηματοδότησης κλπ.
Ο κύριος Ιωσήφ Μισεμλής, επισημαίνοντας πως έχουμε ειδικότητα στην διακοπτολογία (στο να διακόπτουμε δηλαδή συνεχώς τους ομιλούντες) επικεντρώθηκε στο εξής: για ότι και να θέλουμε να κάνουμε, πρέπει να έχουμε μια φλόγα μέσα μας όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Η γράφων επεσήμανε πως πρέπει να ξεκινήσουμε τον έλεγχο με σειρά προτεραιότητας των προβλημάτων. Ως παράδειγμα έφερε τρόπους εξοικονόμησης πόσιμου νερού (ως το πλέον πρώτιστο είδος πρώτης ανάγκης) ώστε να μην είναι ανάγκη η σύνδεση με τον Αλιάκμονα, που και δαπανηρή είναι αλλά και κινδύνους ελοχεύει.
Γενικά καταλήξαμε πως επιβάλλετε να είμαστε ενεργοί πολίτες για το καλό του τόπου και των μελλοντικών γενεών. Όλοι μαζί, πολίτες και δημοτική αρχή θα καταφέρουμε να κάνουμε τον τόπο μας ευχάριστο για διαμονή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου