Βρεθήκαμε το πρωινό της Κυριακής γύρο στα 25 άτομα.
Εισήγηση από τον κύριο Χρήστο Ιβάνοβιτς με θέμα την γενική κατάσταση της χώρας και σε γενικές γραμμές η τοπική κατάσταση καθώς και αναφορά στην "σπίθα"του Μίκη .
Μια διακοπή - λόγο στενότητας χρόνου - από τα παιδιά της υπό σύστασης εθελοντικής ομάδας που επεσήμαναν την ανάγκη του εθελοντισμού κάτι που σαφώς συμβαδίζει με την έννοια του ενεργού πολίτη.
Στην εισήγηση επισημάνθηκε πως αν και όλη η ζωή μας είναι πολιτική με την ευρεία έννοια, σκοπός των ενεργών πολιτών δεν είναι η πολιτική με την στενότερη έννοιά της. Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο κύριος Μάγγος Τατιανός, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σχήμα το οποίο στόχο θα έχει την διεκδίκηση της ηγεσίας του δήμου στις επόμενες εκλογές. Περίπου την ίδια άποψη φάνηκε να έχουν ο κύριος Μενδρινός, που έφερε σαν παράδειγμα το ψηφοδέλτιο που μετείχε στις πρόσφατες εκλογές με επικεφαλής τον πρώτο αλφαβητικά και όπου δήμαρχος τοποθετήθηκε ο πρώτος σε ψήφους (σαν ιδέα δεν είναι κακό και πολύ δημοκρατικό μάλιστα - αλλά όταν η ψήφος φτάνει να πωλείται για 50 ευρώ και λιγότερο, πρώτος σε ψήφους θα βγαίνει μάλλον όποιος έχει να μοιράσει τα περισσότερα ευρώ). Με την ιδέα του νέου σχήματος συμφωνούσε και ο κύριος Μάκης Μπύρος καθώς και ο κύριος Καπλάνης, ο οποίος απλά τοποθετήθηκε περισσότερο ως πολιτικός.
Έντονα αντέδρασαν στα παραπάνω ενεργοί πολίτες που παραβρέθηκαν χωρίς να έχουν διατελέσει υποψήφιοι συνδυασμών γιατί αυτό που προέχει είναι ο έλεγχος της υπάρχουσας δημοτικής αρχής και όχι η συγκρότηση ενός νέου ψηφοδελτίου.
Ανέβηκαν οι τόνοι με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν τόσο ο κύριος Καπλάνης όσο και η κυρία Ειρήνη, ο κύριος Χρήστος και ο κύριος Καλλονάς.
Μετά από κάμποση ώρα η κουβέντα συνεχίστηκε. Εξέφρασαν την γνώμη τους ο κύριος Φίλιππος και η κυρία Σταυρούλα λέγοντας πως ως απλοί ενεργοί πολίτες επιθυμούν τον έλεγχο της δημοτικής αρχής ώστε τα 3,5 χρόνια να είναι δημιουργικά και να μην είναι χαμένος χρόνος. Στην ίδια λογική κινήθηκε και η κυρία Άννι Βουλγαράκη συνοψίζοντας πως πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις κινήσεις της υπάρχουσας διοίκησης, να γίνονται προτάσεις για τις επόμενες αναγκαίες ενέργειες και να διεκδικούμε προγράμματα υλοποιήσεις έργων, πακέτα χρηματοδότησης κλπ.
Ο κύριος Ιωσήφ Μισεμλής, επισημαίνοντας πως έχουμε ειδικότητα στην διακοπτολογία (στο να διακόπτουμε δηλαδή συνεχώς τους ομιλούντες) επικεντρώθηκε στο εξής: για ότι και να θέλουμε να κάνουμε, πρέπει να έχουμε μια φλόγα μέσα μας όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Η γράφων επεσήμανε πως πρέπει να ξεκινήσουμε τον έλεγχο με σειρά προτεραιότητας των προβλημάτων. Ως παράδειγμα έφερε τρόπους εξοικονόμησης πόσιμου νερού (ως το πλέον πρώτιστο είδος πρώτης ανάγκης) ώστε να μην είναι ανάγκη η σύνδεση με τον Αλιάκμονα, που και δαπανηρή είναι αλλά και κινδύνους ελοχεύει.
Γενικά καταλήξαμε πως επιβάλλετε να είμαστε ενεργοί πολίτες για το καλό του τόπου και των μελλοντικών γενεών. Όλοι μαζί, πολίτες και δημοτική αρχή θα καταφέρουμε να κάνουμε τον τόπο μας ευχάριστο για διαμονή!
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
ενεργοί πολίτες
καλούνται οι ενεργοί πολίτες σε συνάντηση την Κυριακή 5/12 στο πατάρι του lido (Δωδώνη) ώρα 11πμ
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010
το σκουπίδι σκουπίδι αλλά πάρκο 200.000 ευρώ....
στο βάθος διακρίνετε η ταμπέλα του έργου....
ότι έμεινε αφούστέγνωσαν τα νερά της βροχής...
επί της Ανθέων....κεντρικός δρόμος....
Άληθεύει κύριε Στεφανίδη....
ότι έχετε αντιρήσεις στο να χρησημοποιηθεί ο σταθμός μεταφόρτοσης, που λειτουργεί στην Μηχανιώνα, για τα σκουπίδια όλου του διευρυμένουδήμου; Δεν είχε κατασκευαστεί ο σταθμός μεταφόρτωσης από την αρχή για να εξυπηρετεί Επανομή - Μηχανιώνα - Θερμαϊκό;
Η Μηχανιώνα παρουσιάζει αυτή την εικόνα;
Παραπληροφόρηση
Νόμιζα ότι πρώτα καθαρίζουμε καλά, ρίχνουμε πίσσα για να κολλήσει και έπειτα την άσφαλτο την ποία "πατικώνουμε"και λίγο.....
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
Το νερό νεράκι αλλά πάρκο 200.000 ευρώ!!!
Στ' αλήθεια δεν έχουμε άλλες προτεραιότητες σ' αυτόν τον δήμο: Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την ολοκλήρωση της αλλαγής των σωληνώσεων αμιάντου από τις οποίες περνάει ΑΚΟΜΑ το πόσιμο νερό μας; Τ πάρκο θα μπορούσαν να το είχαν κάνει και ι εργάτες του δήμου με ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΉΜΑΤΑ!
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
σωλήνες αμιάντου
Από όσο γνωρίζω, στην Άνω Περαία, τμήμα του δικτύου ύδρευσης λειτουργεί ακόμα με σωληνώσεις αμιάντου. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Αν θυμάμαι καλά, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αντικαταστήσει ένα τμήμα των σωληνώσεων αμιάντου. Μήπως θα έπρεπε να αποπερατώσετε αυτό το έργο; Θεωρώ πολύ βασικότερο το να έχω καλής ποιότητας πόσιμο νερό από την βρύση του σπιτιού μου από το να έχω ένα πάρκο 196.988,33 ευρώ. Το πάρκο θα μπορούσε να είχε γίνει με ιδίους πόρους και την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων και να κόστιζε το πολύ 20.000 - 30.000 ευρώ (και πολλά είναι). Το πρόγραμμα Θησέας θα μπορούσατε να το εκμεταλλευτείτε για σοβαρότερα θέματα (π.χ. ύδρευση) μιας και χρηματοδοτεί πάσης φύσεως έργα
Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γιατί για κάποια πράγματα δεν μιλάνε ποτέ; Να υποθέσω ότι στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί; Αλλά ποιος είναι ο κρεμασμένος; Ο λόγος για το καμένο όχημα που εξαφανίστηκε από την "φυλασσόμενη" μάντρα του δήμου Θερμαϊκού και βρέθηκε στην παραλία της Επανομής. Παρ' όλη την επισήμανσή μου κανένας δημοσιογράφος της περιοχής δεν ασχολήθηκε την στιγμή που κάναν φύλλο και φτερό άλλα θέματα - προεκλογικά. Να υποθέσω ότι υπάρχει σκοπιμότητα; Δόλος; Ούτε και διάψευση υπήρχε. Μου διέφυγε κανένα δημοσίευμα σχετικό;
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
Ονειρευόμαστε έναν δήμο υπόδειγμα για την Ελλάδα. Έναν δήμο όπου θα χαιρόμαστε να κατοικούμε. Έναν δήμο που θα μας προσφέρει εργασία εντός των ορίων του. Έναν δήμο που θα μας δροσίζει το νερό (νερό=νεαρόν ύδωρ=φρέσκο νερό) που θα τρέχει από τις βρύσες των νοικοκυριών του. Έναν δήμο που θα στηρίζει έμπρακτα την νεολαία του και θα σέβεται τα γηρατειά του. Έναν δήμο που θα δείχνει το επίπεδό του μέσα από την συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα. Έναν δήμο ....πρότυπο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)